• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • Mainbody Dark Theme
  • Mainbody Light Theme
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Poezi

Në qoftë se u rastis në Shkodër të vini...

E-mail Print PDF

Nëqoftëse u rastis në Shkodër të vini,
Në bedena të kalasë a bregut në Bunë,
Nëqoftëse kush është më i pasuri këtu doni të dini,
O miq,
Mos u lodhni,
Ai jam unë!
Se zotëroj me tapi mijëra mëngjeze
E si margaritarë, miliarda pikla vese,
Dhe ndjehem i trishtuar, si një murg,
Kur më humb një perëndim, kur më humb një muzg.
Atje ku të tjerët kanë plantacione të tëra hardhishë
Dhe biznes bëjnë me raki e verë Kallmeti,
Unë kam mbjellë plantacione dashurishë
Dhe kam miq e shokë sa rërë ka deti.
Nëqoftëse u rastis në Shkodër të vini…

 

Gastorët e qytetit tim

E-mail Print PDF

Shkodra ka patur gastorë përjetë,
Më pijetarët e pijetarëve,
Për meze kishin një barcoletë
Me spec djegës ndaj pushtetarëve.

Në Serreq e në mejhane ndër magjypë,
N’Kiras e në Han të Salo Kalit,
N’vend të sheqerit të jepnin një grusht krypë,
E shpesh të vinin dhe veshët e gomarit…

 

Gjurmë

E-mail Print PDF

Burrë i nderuar qe Ragip pinuci
Me shtat sa një nxënës i klasës klasë së parë,
As kërkoi,
As i dha kush nuse,
As shteti e mori ushtar!

Sa dilte në rrugë të gjithë e nderonin
Burrin me frak e këpucët me majuc,
Kur Shkodra kish gjashtëdhjetë mijë banorë,
Kish vetëm një Ragip pinuc!

Moshatar me të qe Lem katallani,
Që në një vakt rrufiste një kosh me fiq,
Po ku ai e ku Ragip pinuci
Që në çdo familje kish shokë e miq!

 

Ku flë pagjumësia

E-mail Print PDF

Liqeni i Shkodrës flë…
Jo, ai nuk flë,
Me Bujanën përqafuar rendin drejt detit…
Po Drini a flë?
Jo, nuk flë kurrë, si shpirti i poetit!

Për ta nata është tjetër
E tjetër është gjumi,
Ndaj s’do doja tjetër fat
Veç si ata të flija në një shtrat lumi!

 

Dita e tetë e javës…

E-mail Print PDF

Kur të vdes, s’dua të bjerë shi,
Përse të qajnë retë për mua,
Mjaft qava unë për  to në poezi.

S’do desha të vdisja ditën e hënë,
Si fillim javë njerëzit plot punë kanë lënë.

As t’martën e zezë nuk dua, domosdo,
Nuk gjej tjetër fjalë për të, veç jo, jo, jo!

Ditën e mërkurë të gjithë bëjnë pazar
Pra as ktë ditë s’e dua, se jam qytetar!

Të enjten, o Zot, m’a fal, aman,
Mos më kthe duarbosh se jam mysliman!

As t’premten s’do vdes, këtë mirë e di,
Shumica e botës shkon t’falet n’xhami!

Do thotë dikush, të shtunën, s’do mend,
As t’shtunë e as t’djelë, se është uikend!

Kur t’shpallet se java do ketë tetë ditë,
Atë ditë të vdekjes plot gaz kam me pritë!...

 
Page 8 of 24