• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • Mainbody Dark Theme
  • Mainbody Light Theme
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Amaneti i gjahtarit

E-mail Print PDF

Nëse mirrni vesh se jam duke vdekë
Më sillni çiften me fishekë,
Se zagari
Nxiton e vjen vetë
Dhe do të shihni
Po s’erdha prap në jetë!

Pemët do i mbushin shpendët që s’kam vrarë,
Pyjet do të nisin  përgjimet e agimeve,
Ketrat, lepujt e drerët do vijnë duke qarë
Bashkë me shkrimtarët për shterrjen e tregimeve.

Më lutej familja, shoqëria, një fis: Mos vdis,
S’ke përse shkon kaq shpejt në yje,
Je heret të të bëjë shoqëri një qiparis,
Se ka ende ujqër e derra në pyje.

Atëhere vendosa t’i bindem pasionit tim
Hodha çiften në krah dhe u nisa në pyje,
Nga pas më ndiqte zagari i im
Mbi kokë më ndiqnin miliona yje!

Amaneti i gjahtarit