3 shokët

Janë 7 vjersha dhe një poemë për fëmijë, botuar në vëllimin “Tre shokët”, që ka për redaktor shkrimtarin e mirënjohur për fëmijë Xhahid Bushati dhe për piktor-ilustrator, Piktorin e Merituar, Agim Faja. Thuajse të gjitha poezitë kanë subjekt dhe kjo […]

Shtëpia pa pasqyra

Në vëllimin me tregime “Shtëpia pa pasqyra” autori Skender Temali vijon sërish të trajtojë temën e preferuar të tij, atë të intelektualit dhe të shoqërisë shqiptare në këtë periudhë tranzicioni të pa cak. Një inxhinier dhe një shkrimtar, në tregimet […]

ASKUSHI

Përmes personazheve të skalitur, sjell të djeshmen në agoninë e saj, ku e drejta e individit ishte nën thundrën e dhunës. Diktatura kishte tjetërsuar shumë nga tiparet e njeriut. Autori e njeh mirë kohën për të cilën shkruan. Personazhet e […]

Nesër do të them mirëmëngjes

Ky vëllim, sjell para lexuesit me art e vërtetësi jetën e ditëve tona, zig-zaket e dy grupeve shoqërore: të maturantëve të një shkolle dhe të disa vagabondëve që bëjnë rolin e të fortit e përpiqen ta mbajnë peng qytetin. Duke […]

Këpucët e turpit

Në vitin 2002, Enti Botues Poligrafik “Gjergj Fishta” boton vëllimin me tregime te Skender Temalit, “Këpucët e turpit”, që ka për redaktor shkrimtarin dhe publicistin e mirënjohur, Nikolla Spathari. Në këtë vëllim autori ka përfshirë 8 tregime, tematika e të […]

GJUHA SHQIPE

Është një nga tekstet e para të gjuhës shqipe të futura në shkollat e mesme të Shqipërisë (mos qoftë krejt i pari), me miratim të Ministrisë së Arsimit dhe të Shkencës, në tetor të vitit 2002, i destinuar si tekst […]

ISHTE NJE LAJTHISHTE

Në vitin 2002, Enti Botues Poligrafik “Gjergj Fishta”, do të botojë poemën për fëmijë të Skënder Temali, “Ishte një lajthishte”, me ilustrime nga Brikena Berdo. Me një gjuhë të thjeshtë e të kuptueshme për fëmijët, autori, përmes një subjekti sa […]

BALLO NE MBRËMJEN E MATURËS

Në 112 faqet e librit janë përfshirë tri novela: “Ballo në mbrëmjen e maturës”, “S’kishte si të ndodhte ndryshe” dhe “Shkretëtira e shpirtit”. Në të tri novelat bie në sy përpjekja e shkrimtarit për të dhënë lëvizjet e kohës që […]

KJO NDODHI NË LIS

Është romani i parë i shkrimtarit, i botuar në vitin 1982, nga shtëpia botuese “Naim Frashëri”-Tiranë, me redaktor shkrimtarin e mirënjohur, Dhimitër Xhuvani. Ky roman, ka fokusuar ngjarje të një rrethine të Shkodrës, vendlindja e autorit, në vitet e Luftës […]

KËNGË CIGANE

Pasi kishte botuar disa cikle poetike tek faqja letrare e gazetës “Zëri i Rinisë”, gazeta “Drita” e revista letrare “Nëntori”, poeti Skender Temali prezantimin e parë me vëllimin me vjersha e poema “Këngë cigane” e bëri në vitin 1971, 40 […]