VAJZA QË NUK PUTHA

“Vajza që nuk putha” i Skënder Temalit, botim i Shtëpisë Botuese “Fiorentia” në Shkodër, liston vëllimin e 20-të në prozë e poezi të këtij autori. Përmes 68 poezive (lirika, satira, kushtime) e 8 baladave, krijime origjinale të kohëve të fundit, […]

OVE GODINE NIJE PAO SNIJEG

Në vitin 2018 në Pogoricë të Malit të Zi doli në gjuhën malazeze vëllimi me tregime të zgjedhura: “Ove godine nije pao snijeg” – “Këtë dimër nuk ra dëborë”, botuar nga CEKUM- QENDRA PËR RUAJTJEN E ZHVILLIMIN E KULTURËS SË PAKICAVE […]

NJË DET PA DALLGË S’ËSHTË DET

E ka thënë vetë autori në parathënien e këtij vëllimi me aforizma e sentenca se më tepër kjo është një sprovë e tij dhe nëse e ka kaluar apo jo atë do ta vendosin vetë lexuesit. Pra ka lëvruar në […]

TË PATHËNAT

Pas “Metamorfozës së inxhinier Brunos”, autori Temali po brënda vitit 2016 paraqitet para lexuesit me vëllimin poetik “Të pathënat”. Ka gjithsejt 75 poezi. Është i ndarë në dy kapituj “Dialog me kohën” dhe “Dialog me vetveten”, çka na lë të […]

METAMORFOZA E INXHINIER BRUNOS

Kalimet e autorit Temali nga poezi në prozë e anasjelltas ka qenë një praktikë jo e sforcuar e tij, madje ka qenë rrugëtim i përhershëm letrar. Me këtë vëllim, që ai e quan tregime të zgjedhura, faktikisht ka një përzgjedhje […]

Stina e divorceve

Edhe në këtë novelë, ashtu si dhe tek novelat e mëparshme “Ballo në mbrëmjen e maturës”, “Nesër do të them mirëmëngjes” dhe “Studentja e Bolonjës” autori i drejtohet jetës së rinisë në ditët e sotme. Megi dhe Didi, dy vajza […]

DY GJUHË NJË LIBËR

Projekti “Dy gjuhë një libër” një përzgjedhje autorësh shqiptarë dhe malazezë, pasqyruar në dy vëllime (prozë dhe poezi), mbështetur nga Bashkimi Evroprian…organizuar nga qendra kulturore “Camaj-Pipa” dhe Universiteti i Shkodres “Luigj Gurakuqi”

KUR VUAJ, SHKRUAJ

Është një vëllim poetik me një kompozim disi të veçantë: ndahet në tri pjesë, “Poezi me motive filozofike e të tjera”, “Motivet e Jugut” dhe “Kushtime”. Janë mbi 70 poezi, disa prej të cilave edhe shkurtima, por që në vetvete, […]

Lirika të hershme dhe të vona

Në këtë libër autori ka përmbledhur poezi të shkruara në afro gjysmë shekulli. Ashtu siç thotë dhe në parathënie, ka përfshirë ato poezi që ka pasur më për zemër, duke u thënë lamtumirë shumë të tjerave. Vëllimi është i ndarë […]