• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • Mainbody Dark Theme
  • Mainbody Light Theme
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Poezi

Stoli i pleqvëve

E-mail Print PDF

Tek stoli i pleqve në pedonale u ulëm me Zyhdinë.
Erdhën pleqtë:
Dhe “Na e paskan zënë”, thanë.
Kështu ne morëm vizë për pleqërinë,
Ndërsa ata vazhduan xhiron
Dhe pleqërinë e tyre
Si dopjo gjashtën në  stol na e lanë…

 

Pa titull

E-mail Print PDF

E pagëzova “Klubi i zotnive”
Kafenenë time
Rrëzë kodrës,
M’i mbushën tavolinat me shpejtësinë e stuhive
Gjithë horat e… Shkodrës!!!

O hora,
Mbretër hipokrizie,
Këtu nuk merr kush pasaportë zotnie!

 

Zot e rob, rob e zot

E-mail Print PDF

Grua,
Jemi zbardhur krejt e më shumë të dua
Se ti më lidh me dashurinë njerëzore
Siç lidh një urë dy brigje,
Pa çka se si çdo grua
Dhe ti je një shkencë pa ligje.

Tash para teje e ndjej vehten zot,
Tash urdhërat e tua zbatoj si robot,
E kështu zot e rob, rob e zot do të mbes
Para teje gjersa të vdes…

 

Letër Albanës në Itali

E-mail Print PDF

Çdo javë dekadë më parë të shkruaja një letër,
Javë për javë përgjigjen tënde sillte postjeri,
Tani rezes së derës s’i bie njeri tjetër,
Në vend të tyre vjen Facebook-u dhe emeili.

Ç’na shprishi kështu kjo kohë, moj motër,
Gjithë fiset i mbledhin veç dasmat e mortet,
Dashnia njerzore s’na ngroh më në votër,
Dashnia numuron me dhimbje, abortet.

Ndaj sot po të nis si dikur një letër,
Le të më quaj kushdo anakronik të ri,
Brenda zarfit do rrahë zemra ime patjetër,
Të puth me mall,
Skender Temali, Shkodër, Shqipëri!

 

Plot

E-mail Print PDF

Me tim vëlla, Beqirin, s’kam bërë fjalë kurrë,
As gruaja me Majlindën, kunatën, kurrë s’është zënë,
Mirë se si im vëlla në Shkodër s’ka një burrë,
Po me kunatën, time shoqe, mos e lindi një nënë?!

Këtë strofë që në kafe e shkrova dikush e kishte parë
E kish thënë për mua “naiv mbeti gjithë jetën,
Të shkretët, s’paskan prona për të ndarë
Dhe siç duket bosh paskan kuletën”.

E mëshiroj për çfarë tha e fale ti, o Zot,
Se me dashni njerëzore e kemi shpirtin plot!

 
Page 10 of 24