• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • Mainbody Dark Theme
  • Mainbody Light Theme
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Poezi

Në pazar

E-mail Print PDF

Kam pantallona pa xhepa,
Xhepat nuk kanë astar,
Që të thithja një cigare
I shita ato në Pazar!

Meqë i papunë si zyrtar
S’ka pse të mbaja kollar,
që të pija një kafe me shokët
E shita atë në Pazar!

Kostumin e zyrës e shita,
Qe qepur me copë të rrallë,
Dhe kmishën me kopsa sadefi
I shita çëk-fëk në Pazar!

Ç’ju them, o miq, s’është përrallë,
Përrallat nuk shiten n’Pazar!...

Maj, 2013

 

Tani këtu është zot një fshesar

E-mail Print PDF

Sheshi i metingut është bosh,
Qyq si plazhi n’janar,
Jashtëqitjet e tij i mblodhi një kosh,
Tani këtu është zot një fshesar!

Me fshesë ai mbledh rrenat, premtimet,
Ylberet e jetës, urratë, mashtrimet,
Flamuj të grisur, më tej banderola,
Ca pisa rivalë të shndrruar n’gogola.

I ka dëgjuar gjithë ç’thanë në tribunë,
Njësoj si shumë vite më parë,
“Thanë e ç’nuk thanë, askund isha unë...”
Mendon vetmevedi në shesh një fshesar…

21 qershor 2013

 

Vota

E-mail Print PDF

Hodha firmë tek shefi
Dhe shkova n’kuadratin tim,
Aty isha unë  vërtetë,
Po nuk ishte shpirti im!

Një foto aty n’kuadrat
Me shefin do bëja patjetër,
T’mendonte ai s’kishte takat
Se t’djelën do kisha votë tjetër.

Unë kurrë në jetë s’kam tradhtuar
Një shok, një mik a koleg,
Por votën kam shpirt të trazuar
Që s’shitet as blihet me lek!

20 qershor 2013

 

Dje, sot, nesër…

E-mail Print PDF

Dje në dyqan një dry kushtonte shtatë lekë,
Aq sa kushtonte dhe një cfurk,
E nëse komunizmit i bëje karshillëk
Të rrumbullakosnin fiks shtatë vite burg!

Me cfurk në galera djajtë e ferrit
Të shtynin drejt magmës së vullkanit
Dhe me mësimet e ndritura të Enverit
Të bënin të mos i ngjisje as insanit!

Sot s’ka më dryj, as cfurk e as burg,
S’të shfytyron kush të mos i ngjasësh insanit,
Ti shaji pushtetarët n’daç grek e n’daç turk,
Me grup tatimor t’pret n’derë të dyqanit!

E n’se në një zyrë je nëpunës civil
Provo n’miting të partisë të mos shkosh,
Provo të mos jesh urë e servil
Se pllakat e rrugës shpejt do numrosh!

E llap prap po deshe e shaj qeverinë,
Bëhu Sokrat e thuaj të vërtetën,
Do gjëndet dikush ta nxjerrë alltinë
Me plumba tinzarë ta zbukurojë jetën!...

 

Berberët e kohës

E-mail Print PDF

Mes dallgëve të krizës, një tjetër hata,
Në tregun shqiptar brisqe rroje nuk ka,
Tronditet bursa, leku vetëm bjen,
As në tregun e zi një brisk nuk e gjen.

Horoskopistët dhe opinionistët
Nxituan për në debate të parët,
Të vërtetonin nëse vërtetë
Gjithë vendin e kishin rrue pushtetarët.

Nëse ndër magaze brisqe kish me turra,
Gjersa pushtetarët të kryenin mandatin,
O berberë, bëhuni njëherë burra
Se këta pushtetarë ua vodhën zanatin.

E kruan e rruan këtë vend para-mbrapa,
Mjerë ai që n’karrike  ka për t’i ndjekë,
Zili atyre ua ka edhe Ali Baba,
Se hyri në shpellë e asgjë nuk ka gjetë…

 
Page 5 of 24