• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • Mainbody Dark Theme
  • Mainbody Light Theme
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Poezi

Punoj si i papunë

E-mail Print PDF

Jam në punë si i papunë,
Fiks në tetë tek “Omonia” e Shkodrës jam unë,
Desha të them tek sheshi “Isa Boletini”,
Ndaj mos bëni sikur nuk më njihni!

Emër s’kam, s’e di ku më ka humbur,
Thjeshtë jam numër,
Mbase i një milionti i papunë,
Bark bosh
E pa një lek në xhep jam unë!

Rrallë e më rrallë bëj punë në të zezë,
Po jam i ndershëm e s’bëj punë të pista,
Se punë të tilla i kanë zënë me kohë
Drejtorë, deputetë e ministra.

Aty, tek ai shesh më keni ditë për ditë,
Për ditë e pyes Isën,
A të më shije kështu luftove dhe ti, o bacë,
Kalojnë një grup të rinjsh që më qestisën


Ndërsa një pëllumb mbi kokë
Më lëshoi një glasë.
Ajo më thotë se do të jetë me fat kjo ditë
Ndaj s’më mbetet gjë tjetër
Veç të bie në gjunjë e të lus perenditë!...

 

Majtas-djathtas

E-mail Print PDF

Çdo njeri e di që ka dy duar,
Të majtë,
Të djathtë,
Po s’e di mirë se përse është i majtë a i djathtë,
Që njëra prej tyre të mos e lërë në baltë.

Thotë “jam i djathtë”,
Po djathë s’ka në shtëpi,
Thotë “jam i majtë”,
Ndërkohë që fërkohet me mjaltë.

Ah,
Mos gaboj:
Me zemër jam i majtë,
Me sy jam i djathtë!

 

Komod

E-mail Print PDF

Nën strehë të patriotizmit
Kaq komod vehten e ndjej,
E bëj vetë historinë
Rrëfej, rrëfej, rrëfej…

Paçka se rëndshëm gënjej,
Kujt s’ia mba bytha t’më kundërshtojë,
Aq sa dhe vetë heronjtë
Si fakirët i lë pa gojë…

 

Liria

E-mail Print PDF

I burgosuri
Veç një ëndërr sheh: Të jetë i lirë!
I shtypuri
Të mos ketë në shpinë vampirë!

Po ka asosh që paguajnë ta humbin lirinë
Se kinse e falin atë për njerëzinë!

O, mos kujtoni se ata janë poetët,
Po ministrat, kryeministrat, presidentët!

Dhe një pordhë të bëjnë kanë bodigardët pas
Që japin alarmin, çojnë detin me tallaz,
Se n’daç president a kryeministër
Je zog në kafaz.

 

Galop

E-mail Print PDF

Dhe rrena rend në Albanistan me galop,
Në skakierën politike më të pistë,
Qënkemi në mirëqënie të parët në botë,
Kur ka mijëra që bukën e marrin me listë.

Kanë mbetur nordikët me gisht në gojë,
Gjermanët, francezët, belgjianët,
Ndrek Luca nga varri thërret “Kjo është lojë”,
Se të parët mund të jenë veç pushtetarët!

Po dielli i së vërtetës s’mbulohet me shoshë,
Se buka me listë të vret si pushka,
Në sofër t’mirëqënies ço e shtro groshë
E u del statistika  zero me plot xhufka!

Dhe rrena sërish rend e rend me galop,
Në rrena ne qënkemi të parët në glob!

 
Page 4 of 24