• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • Mainbody Dark Theme
  • Mainbody Light Theme
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Poezi

Kujt i besoj

E-mail Print PDF

Unë u besoj ngjarjeve që s’kanë ndodhur,
Se ata që kanë ndodhur janë në histori,
Kush ra si hero a mbet si qen i ngordhur,
Në pata mik a armik kë kisha përbri.

I besoj së nesërmes e vesës së mëngjesit,
Më shumë se çdo banke që të josh me kreditë,
As orëve me kuarc më shumë se këndezit
Që do m’lajmojë fitoret që do arrij çdo ditë!

 

Mitomani

E-mail Print PDF

Ai është atje ku s’ka qenë kurrë,
Merr pjesë në një ngjarje që s’ka ndodhur,
Në kuvende të pambledhura është burrë
Dhe ku s’ka punë,
Punëtori më i palodhur!

I lumi ti per vehte,
I mjeri ti,
Oi, oi, oi!!!!

 

Blegërimë…

E-mail Print PDF

Në një konferencë shkencore
Gjysma e sallës flë,
Gjysma tjetër
U klith lektorëve
“Rezyme, rezyme…”,
Jashtë pas shiut mungullon bari
Dhe delet blegërijnë
“Be-be-be”.

Doni të dini
Cila kumtesë na shastisi ne?
Se delet  në gjithë botën
Bëkan: “Be-be-be”…

 

Milingona dhe gjinkalla

E-mail Print PDF

S’kam pikë respekti për ata që punojnë veç në mbledhje
E me llap-llap-llap në mitingje e zgjedhje;
E di,
Se pas kësaj, shefa, deputetë, ministra
Do më hakërrehen
“Lëri këto përralla!”
E pranoj sfidën,
Unë jam milingona
E ju
Gjinkalla…

 

Sot bëra një krim

E-mail Print PDF

As kisha në brez kobure,
E as në dorë një kamë,
Megjithatë sot u bëra kriminel
Se bëra një krim të randë!

Të tillë shkodranët kurrë s’më njohën:
O miq,
Unë sot kam vrarë KOHËN!

E vrava me një kafe  tek “Zig-zaku”,
Me një gotë tek “Rrumbullaku”,
Me rrëfime gjahtarësh tek “Baku”4)
Dhe aty më zu gjaku,
E eca kuturu,
S’di se ku,
Gjersa një familjar më gjeti,
Të zhgramë tek biblioteka “Marin Barleti”.

Dhe aty far e fisi im u zhgreh në vaj,
Mua,
Që kohën e vrisja
Më dënuan
Që kafenesë-giotinë
Të mos ia shkelja më prakun e saj!

Sigurisht kjo qe ëndërr
Në një natë të nxehtë,
Kush do ta besojë
Se është e vërtetë!

 
Page 3 of 24