• Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • Mainbody Dark Theme
 • Mainbody Light Theme
 • Layout: 2 Left columns + Mainbody
 • Layout: Mainbody + 2 Right columns

Poezi

Që të mbes

E-mail Print PDF

Dhe një rrugë që shtrohet në një katund,
Ka inaugurime:
Një në fillim
Dhe një në fund!

Çdo libër që botoj ka promovime:
Një në Tiranë,
Tjetra n’vendlindjen time!

Për rrugët,
Ka opozitë,
Për librat
Nuk ka kritikë!!!

Veç lëvdata,
Lëvdata,
Lëvdata,
Ngrihu nga varri
Një bejte ma thur
O Molla Sali Pata!1)

Se sa del
Prej portës së promovimit,
Hyn në Hadin
E botës së harrimit!

Vëllezër kritikë
Që të mbes
Më kritikoni nga mbrëmja në mëngjes!

 

1 ) Bejtexhi i njohur nga Shkodra.
 

Ninulla e celularit

E-mail Print PDF

Nina-nana, bir mos fli,
Zgjuar rri si n’ministri,
Cërr-cërr-cërr deri n’mesnatë,
Andej shefat, këndej gratë,
Gratë e botës domosdo,


Do një tender?  Po-po-po!
Derci-merc me sekretaren
Që përditë ia lidh kollaren
Ndryshe s’ka si të ngjitë shkallën
Pa e ngrënë në darkë ngjalën!

Nina-nana, bir mos fli
Tash që s’je në ministri,
S’ka cërr-cërr, po ku-ku-ku,
Ku të shkuan shokët, ku?

Ke një javë t’u mpak firoma,
Ke një javë që gjindesh n’koma,
Me cërr-cërre zgjohu bir,
Të ka nëna xhevahir!

Ka një javë që s’po t’përkundi,
T’mos na shkojë n’fund t’pusit mundi,
Cërr-cërr-cërret bëji vota
Sa t’përulet e gjithë bota!

Nina-nana, më mos fli,
Cërr-cërr-cërret me regjistër,
Ti ke lindë për ministri,
Nesër nëna t’paftë ministër!

 

Pronar

E-mail Print PDF

Ti quhesh kalorës zotëri
Meqë  hipën gjithnjë mbi kalë,
Po s’e di se si quhet ai
Që hipën përditë mbi gomar?!

Ngaqë askush përgjigje s’më dha
Trokita në derë të gjuhtarit,
Mendoi se po tallem e me mllef më tha
“Thyej qafën, o zog gomarit!”

M’përplasi derën n’fytyrë
E klithi “Sikter, këndej parit!”,
Atëhere s’gjeta rrugë tjetër
Trokita në derë të shkrimtarit.

O bir, ka dy emra, sinonimikë,
Në rruzull nuk ka kaq shumë simpatikë,
Njëri Sanço Panço,  është në Perëndim,
Tjetri në Lindje me emrin Nastradin!

Dola në rrugë, takova një fshatar,
Më thuaj zotëri, si t’quajnë mbi gomar?
Më pa e më tha, si s’e di, ti dukesh dhe shkollar,
Kur i je gjasë përsipër quhesh veç pronar…!

 

Monumenti i dyshekut

E-mail Print PDF

Kam parë në botë shumë monumente,
Kushtuar deri këpucëve, organeve e Shvejkut,
Po askund syri s’më ka zënë
Një monument kushtuar dyshekut.

Ai të pret e të përcjell si askush,
Të sheh të veshur e të çveshur,
Kur bashkë me gruan digjesh prush
Deri që të përcjell kur ke vdekur.

Po s’kam parë më gomar se ai, në çdo moment,
Sa nënshtrimit të tij s’ia dija kuptimin,
Po, o zotërinj, për të është pak një monument
Se ai mbi shpinë mba gjithë njerëzimin!

 

Çfarë nuk pashë

E-mail Print PDF

Dr. Neyyir Tuncay Eren (Turqi)
dhe Dr. Indrit Temali e Dr.Sabjan Memishaj


Në spitalin amerikan në Tiranë
Ku zemrën time në dorë mjekëve ua lashë,
Në pavione amerikanë kund nuk pashë,
Epo do shfaqen në operacion, thashë.

Eh, këta amerikanët sa demokratë,
Na bëjnë të besojmë se kripa është mjaltë,
Mjafton të shkruajnë “Jam amerikan”,
Ai mund t’jetë liliput e don t’i them vigan!

Atë ditë prilli, në spitalin amerikan,
Prej mjekëve shqiptarë e turq
E ndjeva vehten
Sovran!

Tiranë-Shkodër, prill-maj 2012

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 24